vineri, 7 octombrie 2011

Încredere în viitor

Proiectul ,,Încredere în viitor,, a fost organizat de Asociația de tineret YF-Youth & Future, in perioada 05 – 11 septembrie 2010, la Bughea de Sus, judetul Arges. 24 de tineri cu vârste cuprinse intre 14 și 16 ani, ce proveneau din familii cu dificultăți materiale, s-au bucurat de experiența pe care acest program le-a oferito. În cadrul acestuia,copii au avut ocazia să încerce diverse activități sportive, precum vâslitul , pescuitul, aplicații de alpinism și turism montan. Aceștia au fost foarte deschiși spre activitățile de socializare și de creștere a capacității de lucru în echipă, activități ce s-au realizat prin jocuri sportive și de mișcare special selecționate, menite să dezvolte colaborarea, inițiativa și creativitatea beneficiarilor.
Din program au făcut parte: 
- Activități din sfera alpinismului (cățărare pe panou, tiroliană, puntea indiană); 
- Activități focalizate pe dezvoltare personală; 
-Aplicații de orientare în teren - Echipele de beneficiari au încercat să găsească în teren puncte de stație cu ajutorul busolei și a hărții; 
- Workshop pe tema construcţiilor rurale - Discuţii în grup pe tema construcţiilor rurale;
-Jocuri de iniţiativă, creativitate pe echipe - Provocări complexe pe echipe;
-Activități teoretice și practice pe tema plantelor medicinale - 1 workshop (2 ore) +1 aplicație practică (2 ore);
-Pescuit - s-a predat şi s-a experimentat folosirea undiţelor;
-Jocuri sportive, anchete; 
-Jocuri de colaborare și construcție a echipei.
Toate activitățile s-au desfășurat pe echipe, în cadrul cărora fiecare membru a primit sarcini speciale
Acest proiect a fost finanțat în principal de Autoritatea Națională pentru Tineret și Sport și Direcția de Tineret Argeș și s-a realizat cu ajutorul a 13 parteneri dintre care amintim Universitatea din Pitești, Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești, Organizația Salvați Copiiii, Primăriile Sălătruc, Oarja, Suseni, Mărăcineni șiMihăiești.

Coordonatorul proiectului, Daniel Roșu, a ales Pensiunea Bella din Bughea de Sus, jud Argeș, ca locație pentru desfășurarea proiectului. Motivele pentru care s-a ales această locație au fost: panoul artificial de cățărare, tiroliană lungă de 150 m, toate acestea fiind încununate de un cadru natural de excepție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu