sâmbătă, 24 septembrie 2011

Books are my friends

Proiectul Books are my friends, s-a desfășurat în Bolu, Turcia, scopul fiind acela de a promova cititul. Inițiativa a venit din partea BOLU VALILIGI, care a propus această temă,  datorită faptului că în urma unui sondaj făcut printre locuitorii din Turcia a reeșit tristul fapt că 70% dintre ei nu citesc nici măcar o carte pe an.
În cadrul acestui proiect au participat 25 de tineri din țări precum Bulgaria, Italia, România, Ungaria și Turcia. Tema a fost cititul în public și descoperirea pasiunii pentru lectură. Toate acestea au dus la  realizarea  unui schimb intercultural pro-activ, la întemeierea unor relații și la un schimb de experiență benefic pentru toți.
Tot în cadrul acestei întâlniri, fiecare tara a prezentat o statistică a lecturii in randul tinerilor, și și-a făcut o scurtă descriere ce a inclus organizația și regiunea din care provin.
Pe final nu putem decât să ne dorim cât mai multe astfel de inițiative, având în vedere că cititul ne dezvoltă cultura și vocabularul, ne ajută să ne destindem și să ne transpunem fie și pentru câteva clipe într-o lume mirifică. Așadar, ar fi păcat să ratăm momentele savuroase pe care le putem trăi doar...................citind o carte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu