luni, 10 octombrie 2011

God for good

În perioada 28 septembrie – 5 octombrie 2011, echipa YF – Youth and Future a participat la schimbul de tineri God for good, desfășurat în Eger, Ungaria.
Prin activitățile la care au luat parte, tinerii din Turcia, România, Bulgaria și țara organizatoare, Ungaria au încercat să descopere lucruri noi unii despre alții, să se integreze în grup și să-și facă noi prieteni.
 
Nu este o surpriză faptul că multe conflicte apar din cauza neînţelegerilor dintre oameni din diverse medii religioase şi culturale, deoarece o mulţime de prejudecăţi şi stereotipuri circulă în rândul tinerilor care nu sunt bine familiarizați cu celelalte religii şi culturi.   
Obiectivul proiectului God for good a fost depășirea barierelor culturale și religioase. În acest scop, s-au făcut prezentări ale religiilor die fiecare țară, insistându-se pe impactul pe care religia îl are asupra tinerilor. Pentru o mai bună înțelegere a caracteristicilor religiilor, tinerii au pus în scenă momente reprezentative: nunta (Bulgaria), Rugăciuni (Turcia și România), momente din slujbele religioase – sfințirea pâinii (Ungaria).
 
Pe parcursul proiectului s-a discutat și despre participarea tinerilor la activitățile religioase, precum și despre discriminarea pe motive religioase şi culturale. Astfel s-a urmărit creșterea toleranței faţă de oamenii din diferite medii culturale şi religioase.
Acest schimb de tineri ne-a oferit posibilitatea de a ne lărgi orizonturile în ceea ce privește modul în care diferite religii au un impact asupra familiei sau educației tinerilor.
Pe lângă aceste prezentări, am luat parte și la activități care ne-au stimulat creativitatea. Dintre acestea ar fi de menționat realizarea de picturi pe ceramică și sticla, lucrări ce au fost donate apoi copiilor de la grădinița din Sata.   
Tot pentru stimularea creativității, dar și pentru a lucra în echipă, s-au făcut grupuri mixte, care au avut sarcina de a crea postere cu mesaje împotriva dependențelor pe care tinerii le au: fumat, droguri, jocuri de noroc. S-a creat o interacțiune între cei 24 de tineri implicați în proiect și elevii de la liceul din Eger, cărora le-au fost prezentate posterele.   
În final s-a vorbit și despre viitoarele proiecte în care vor fi implicate cele 4 țări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu