luni, 10 octombrie 2011

God for good

În perioada 28 septembrie – 5 octombrie 2011, echipa YF – Youth and Future a participat la schimbul de tineri God for good, desfășurat în Eger, Ungaria.
Prin activitățile la care au luat parte, tinerii din Turcia, România, Bulgaria și țara organizatoare, Ungaria au încercat să descopere lucruri noi unii despre alții, să se integreze în grup și să-și facă noi prieteni.
 
Nu este o surpriză faptul că multe conflicte apar din cauza neînţelegerilor dintre oameni din diverse medii religioase şi culturale, deoarece o mulţime de prejudecăţi şi stereotipuri circulă în rândul tinerilor care nu sunt bine familiarizați cu celelalte religii şi culturi.   
Obiectivul proiectului God for good a fost depășirea barierelor culturale și religioase. În acest scop, s-au făcut prezentări ale religiilor die fiecare țară, insistându-se pe impactul pe care religia îl are asupra tinerilor. Pentru o mai bună înțelegere a caracteristicilor religiilor, tinerii au pus în scenă momente reprezentative: nunta (Bulgaria), Rugăciuni (Turcia și România), momente din slujbele religioase – sfințirea pâinii (Ungaria).
 
Pe parcursul proiectului s-a discutat și despre participarea tinerilor la activitățile religioase, precum și despre discriminarea pe motive religioase şi culturale. Astfel s-a urmărit creșterea toleranței faţă de oamenii din diferite medii culturale şi religioase.
Acest schimb de tineri ne-a oferit posibilitatea de a ne lărgi orizonturile în ceea ce privește modul în care diferite religii au un impact asupra familiei sau educației tinerilor.
Pe lângă aceste prezentări, am luat parte și la activități care ne-au stimulat creativitatea. Dintre acestea ar fi de menționat realizarea de picturi pe ceramică și sticla, lucrări ce au fost donate apoi copiilor de la grădinița din Sata.   
Tot pentru stimularea creativității, dar și pentru a lucra în echipă, s-au făcut grupuri mixte, care au avut sarcina de a crea postere cu mesaje împotriva dependențelor pe care tinerii le au: fumat, droguri, jocuri de noroc. S-a creat o interacțiune între cei 24 de tineri implicați în proiect și elevii de la liceul din Eger, cărora le-au fost prezentate posterele.   
În final s-a vorbit și despre viitoarele proiecte în care vor fi implicate cele 4 țări.

sâmbătă, 8 octombrie 2011

Pro Youth

25 – 31 octombrie 2010
Bolu, Turcia
Pro Youth, a reunit 22 de tineri din țări precum Bulgaria, Portugalia, Turcia și România, cu scopul de a se promova proiectele de tineret. Pe parcursul celor 6 zile, s-au discutat probleme cu care se confruntă tinerii la nivel european, și s-a urmărit identificarea de noi idei pentru viitoarele proiecte care vor susține tinerii din întreaga Europă.
Participanții au avut ocazia să facă schimb de impresii, să identifice valori comune, precum și să depășească diferențele culturale cu care se confruntau până în momentul respectiv.
Grupul YF, le-a arătat celorlalte țări specificul serilor românești, și a făcut o scurtă descriere a regiunii. Totodată, au avut ocazia să se bucure de seri cu specific portughez și turcesc, dar și de activități precum picnic la Lacul Gölcük, turul Lacului Abant și turkish Bath.

O șansă pentru fiecare

29 octombrie - 05 decembrie 2007
Ștefănești, Pitești, Poiana Brașov; Județele Argeș și Brasov

Proiectul intitulat sugestiv ,,O șansă pentru fiecare’’, le-a oferit prin intermediul Youty & Future, o experiență unică la schi, tinerilor participanți.
Daniel Roșu a fost cel care s-a ocupat de coordonarea acestui proiect, ce a avut drept obiectiv integrarea și coeziunea socială a tinerilor, precum și creșterea calității vieții cu cerințe educaționale speciale. Din programul proiectului putem enumera excursii la Postăvaru, la Valea Mare, și la Centrul de Cercetări Doja.

vineri, 7 octombrie 2011

Încredere în viitor

Proiectul ,,Încredere în viitor,, a fost organizat de Asociația de tineret YF-Youth & Future, in perioada 05 – 11 septembrie 2010, la Bughea de Sus, judetul Arges. 24 de tineri cu vârste cuprinse intre 14 și 16 ani, ce proveneau din familii cu dificultăți materiale, s-au bucurat de experiența pe care acest program le-a oferito. În cadrul acestuia,copii au avut ocazia să încerce diverse activități sportive, precum vâslitul , pescuitul, aplicații de alpinism și turism montan. Aceștia au fost foarte deschiși spre activitățile de socializare și de creștere a capacității de lucru în echipă, activități ce s-au realizat prin jocuri sportive și de mișcare special selecționate, menite să dezvolte colaborarea, inițiativa și creativitatea beneficiarilor.
Din program au făcut parte: 
- Activități din sfera alpinismului (cățărare pe panou, tiroliană, puntea indiană); 
- Activități focalizate pe dezvoltare personală; 
-Aplicații de orientare în teren - Echipele de beneficiari au încercat să găsească în teren puncte de stație cu ajutorul busolei și a hărții; 
- Workshop pe tema construcţiilor rurale - Discuţii în grup pe tema construcţiilor rurale;
-Jocuri de iniţiativă, creativitate pe echipe - Provocări complexe pe echipe;
-Activități teoretice și practice pe tema plantelor medicinale - 1 workshop (2 ore) +1 aplicație practică (2 ore);
-Pescuit - s-a predat şi s-a experimentat folosirea undiţelor;
-Jocuri sportive, anchete; 
-Jocuri de colaborare și construcție a echipei.
Toate activitățile s-au desfășurat pe echipe, în cadrul cărora fiecare membru a primit sarcini speciale
Acest proiect a fost finanțat în principal de Autoritatea Națională pentru Tineret și Sport și Direcția de Tineret Argeș și s-a realizat cu ajutorul a 13 parteneri dintre care amintim Universitatea din Pitești, Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești, Organizația Salvați Copiiii, Primăriile Sălătruc, Oarja, Suseni, Mărăcineni șiMihăiești.

Coordonatorul proiectului, Daniel Roșu, a ales Pensiunea Bella din Bughea de Sus, jud Argeș, ca locație pentru desfășurarea proiectului. Motivele pentru care s-a ales această locație au fost: panoul artificial de cățărare, tiroliană lungă de 150 m, toate acestea fiind încununate de un cadru natural de excepție.