miercuri, 8 februarie 2012

EFCA Project - European Citizen Activators Network

In perioada 09/01/2012 - 06.01.2013 Asociatia YF- Youth & Future este implicata in proiectul de cetatenie europeana - EFCA Project - European Citizen Activators Network.

Parteneri:
- NF API Bulgaria
- IPRESS, Italia
- MOST ART, Ungaria
- YF- Youth& Future, Romania

Obiectiv: crearea unei reţele de competenţă pentru a ajunge la un nou (mai bun) standard de cunoştinţe în domeniul participării cetăţenilor şi dezvoltarea de către gruparea de cunoştinţe diferite.

Activitati:
1. Atelier naţional sau local, cu 20 - 25 de participanţi
2. Crearea unui site - proiectul utilizează tehnologia modernă pentru discuţii active pe subiecte din domeniul dezvoltării cetăţenilor activatori şi beneficiază de internet ca un forum de discuţii importante.
3. Organizarea unei Conferinte Internationale privind cetatenia in Piteşti, România. Opiniile individuale şi rezultatele vor fi colectate de pe site si vor fi disponibile pentru toţi participanţii, ca bază de discuţie, în scopul de a organiza o conferinţă internaţională în octombrie pentru a stabili Federatia Europeana, care va facilita transferul de know-how.

Prima intalnire a fost în Plovdiv Bulgaria pe 30-31 ianuarie. La aceasta intalnire au participat cate doi reprezentati din partea celot 4 partreneri, cu scopul de a stabili activitatile proiectului.